joi, 17 iulie 2008

Identitate

Cine sint….?

Trecator prin viata. Ilustru anonim…sau, cum spunea in “Expresul de Buftea”: … “Cred ca singurul om fericit este cel care se bucura de viata asa cum o intelege el, ascultandu-si dorintele si incercand sa le respecte pe ale altora, dar nelasandu-se cumparat. Sa te vinzi, ca om, este ca si cum ai comite o crima.”
Filosofia, chiar daca nu a fost, si nu este, disciplina preferata…este obligatorie. Recunosc sincer ca am intentionat sa-l umilesc pe Kant, dar nu mi-a mers.
De ce mi-am facut blog? In nici un caz pentru ca este la moda! Si nici sa-mi tin “jurnalul”. Poate pentru exercitiu. Poate pentru ca mi-am vindut prea ieftin, si cu consecinte dure, condeiul. Pentru ca imi place sa scriu si pentru ca vreau sa ma cunoasca lumea asa cum sint. Pentru ca nu trebuie sa fac corectura dupa nimeni, pentru ca sint infectata cu virusul presei, pentru ca asa ingrata, si prost platita cum este, imi iubesc meseria. O fac din pasiune cu conditia sa nu mi se bage sula’n coaste. Urasc articolele comdandate, dar sint platite. Si pina la urma banii joaca un rol esential in existenta fiecaruia. Nu pot sa-mi cresc copilul cu rindurile asternute, haotic, aici. De cele mai multe ori noi, ziaristii, sintem aspru judecati. Pina nu curge singe din noi, parca nimeni nu realizeaza ca sintem tot oameni.
De ce mi-am facut blog? Pentru ca sint dezamagita. Mi-am lasat cite o bucata din suflet pe unde am trecut.. Aici, la Buftea, a fost cu totul altceva. In prima saptamina de Buftea nu stiam cum sa fac sa plec mai repede. Cu timpul am invatat sa o iubesc. Am descoperit oameni buni, oameni de calitate. Si iubesc oamenii! Asa ca am pornit aproape de la zero. Am acceptat provocarea si am investit multe sentimente. Acum, la vremea bilantului fortat, am ajuns la concluzia nu a meritat, ca mi-am privat copilul de mine, casnicia este de domeniul trecutului, m-am mutat in oras fara ezitare, cu chirie, in conditiile in care am apartament in Bucuresti, si tot aici am incasat o duzina de suturi din prea multa loialitate.
…..revin

2 comentarii:

DeModaVeche spunea...

Saru' mana... Blogul dumneavoastra a fost adaugat si la "Legaturi cu altii" in Expresul de Buftea. Sper ca n-aveti nimic impotriva. Spor la scris, vorba aia!

Catalina spunea...

Nu, demodaveche. Nu am nimic impotriva. Preferam sa nu am tot numele afisat...este vorba de setari, banuiesc. Si, pina la urma asta sint si asa ma numesc. Multumesc pt spor... Astept sa ma vindec de neputinta, sa ies din blocajul psihic.