miercuri, 10 martie 2010

Life is a Rollercoaster


Dumnezeu te iarta, dar sistemul nervos nu. De asemenea, cu mii de ani in urma, chinezii au desemnat principalul dusman al omului fiind frica, tradusa in zilele noastre in termenul de anxietate. Stresul omoara neuronii si ne face depresivi. Dar cum naiba sa inlaturam stresul cind nu avem siguranta zilei de azi. Pina la urma toate necazurile noastre, ale omului de rind, poarta amprenta banului. Cum sa te prefaci ca esti optimist cind ajungi sa-ti iei salariul o data la doua luni…cind nu ai bani sa te urci in autobuzul care te duce la serviciul ala de unde iti iei banii cind o da Domnu’…cind te uiti in jurul tau si vei numai optimisti incruntati…cind iti potolesti foamea cu un pahar cu apa…cind proprietarul iti bate la usa sa-i platesti chiria iar tu, cauti o portita spre adincul pamintului in care sa intri de rusine pentru ca, independent de vointa ta, nu ai de unde sa-i dai banii si te rogi la toti sfintii sa nu vina facturile, sa nu sune banca, sa nu te doara maseaua, sa nu i se faca foame copilului…sa NU…NIMIC! Incotro s-o apuci? “Hai sa emigram in America”…

Specialistii in domeniu spun ca trebuie sa incepem prin a schimba putin cate putin mentalitatea de carcotas cu ganduri pozitive. Mai mult, cica ideal ar fi sa practicam gindirea pozitiva in fiecare zi. Ne dau si exemple (negativ/pozitiv):

- Dar n-am mai facut asta inainte. / Este o oportunitate de a invata ceva nou.

- Este prea complicat. / Hai sa abordez din alt punct de vedere.

- Nu dispun de resursele necesare. / Necesitatea este mama inventiei.

- Nu e suficient de mult timp. / Sa reevaluam unele prioritati.

- E imposibil sa functioneze. / Sa incerc sa-l fac si mearga.

- Schimbarea este prea radicala. / Sa-i dam totusi o sansa.

- Nimeni nu se deranjeaza sa comunice cu mine. / Sa vad daca pot deschide canale de comunicare cu ei.

- Nu cred ca pot sa mai scot ceva bun din asta. / Sa mai incerc o data.

Hahahaha….:))

Daca sintem optimisti, sintem in stare sa luptam mai bine si in mod constructiv cu stresul zilnic (si cu criza, nu-i asa?!). De asemenea, cu siguranta, gindirea pozitiva ne va ajuta sa ne pastram si sa ne imbunatatim starea de sanatate. In principiu asa este. Dar ce te faci cind simti ca nu mai poti, ca te cuprinde furia…si iti vine sa pui capul pe carosabil sa te calce macar cu o roata toate masinile care trec pe strada aia?

Poti, mai ai putere sa:

Fii tu insuti! Nu incerca sa ii imiti pe altii. Aminteste-ti ca esti unic: ceea ce poti face tu, nu poate nimeni in afara de tine!

"Ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici" - a spus Nietzche. Profita de orice situatie grea pentru a te perfectiona.

Nu incerca sa schimbi inevitabilul! Exista unele situatii care trebuie sa fie asa, si nu pot fi altfel - accepta-le asa cum sunt. Aceasta nu inseamna sa cedezi indata ce apar greutatile, doar incearca sa distingi improbabilul de imposibil.

E clar, eu nu mai pot. Am nevoie de ajutor…Pina il gasesc plec sa-mi parchez capul pe o bordura….

Niciun comentariu: