vineri, 27 august 2010

Opinii: Scrisoare de multumire adresata Guvernului

 Pentru cei care ma cunosc si citesc "filozofiile" mele, poate parea ciudat ca public aici scrierile alor oameni. Dar, in lumina ultimelor evenimente, pe Iulian Leca il admir si nu ma pot abtine. Lecturati!

Multumesc Guvernului Boc pentru ca exista si nu conteneste sa faca prostii, altfel noi am fi ramas fara serviciu, iar statul nu ar mai fi avut ce sa incaseze de pe urma drepturilor de autor.

Concluzia e simpla. Cu cat Executivul face mai multe prostii, cu atat bugetul de stat va fi mai din plin alimentat, in urma tonelor de cerneala scurse pentru a descrie contradictiile celei mai ciudate si mai haotice guvernari din lumea civilizata.

Cifrele vorbesc de la sine - noua din zece romani considera ca situatia economica a tarii este proasta, potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru. O veste proasta, ba chiar foarte proasta, si pentru presedintele tarii - 85% dintre romanii nu mai au incredere in Executiv, conform aceluiasi studiu. Cel mai ridicat procentaj din Uniunea Europeana.

Cand esti presedintele unei tari in care majoritatea covarsitoare si-a pierdut speranta in guvernanti, unde acelasi procent coplesitor nu mai crede ca actualii decidenti politici ar mai putea face ceva pentru a scoate tara din criza, ai o problema serioasa de rezolvat. In mod normal, te gandesti sa ceri demisia Guvernului. Ca tot se apropie data de 1 septembrie.

Pe de alta parte, daca esti in locul presedintelui Traian Basescu, te gandesti ca e posibil sa nu mai gasesti un premier mai servil, mai umil si mai obedient decat Emil Boc. Si e, intr-adevar, foarte, foarte greu sa gasesti un alt barbat mai ascultator decat Boc. Presupunand ca Traian Basescu stie aceste detalii ale contextului politic, ne putem astepta ca, in viitorul apropiat, sa nu se schimbe mai nimic.

Pornind de la aceste calcule, putem sa ii multumim si presedintelui ca tine in fruntea tarii un asemenea Executiv, cel mai haotic si mai slab Guvern din istorie. Fara sprijinul sau, sursele noastre de inspiratie ar fi reduse si modeste. Insa motivele pentru care Guvernul merita sa primeasca toata recunostinta si multumirile noastre nu se opresc aici.

Cu cat Emil Boc si ai sai prabusesc Romania mai adanc, cu atat cresc sansele ca aceasta tara sa isi revina cu adevarat, atunci cand va fi nevoita sa o ia de la zero. Caci, se stie, abia atunci cand atingi fundul cel mai de jos al sacului ai sanse sa reconstruiesti sanatos ceva durabil si eficient. Pana atunci, sa speram ca actualii guvernanti nu se vor lasa pana nu vor distruge tot ce vor atinge.

Cu artistii victime colaterale, dupa ce au dorit sa inchida gura presei, Traian Basescu & comp. s-au trezit in fata unui paradox. O guvernare care nu se mai suporta nici ea insasi, atat timp cat mai multi membri ai PD-L isi critica vehement propri ministri. Cu o buna parte a intelectualilor intorsi impotriva sa, Traian Basescu se afla la inceputul celui de-al doilea mandat al sau intr-o postura mai mult decat dificila.

Il asteapta inca patru ani si jumatate in care trebuie sa repare ceea ce guvernul pe care l-a numit de doua ori consecutiv a reusit sa distruga. Altfel, Traian Basescu risca sa intre in istorie ca groparul Romaniei moderne, nu fauritorul ei, asa cum promitea cu doar cateva luni in urma.

Avand in vedere ca 75% dintre romani considera ca, in ultimii 5 ani, coruptia a inflorit, iar 73% considera ca nu poti reusi fara sa dai spaga, drumul pe care Romania il mai are de strabatut pana la civilizatie pare a fi nesfarsit.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Catalina,spune-mi de unde il cunosti pe Bubu?Poza e putin mai veche,el este mai marisor si extrem de inteligent.Multumesc,sarut dreapta.

Catalina spunea...

Anonimule, cine este Bubu si despre ce poza vorbesti?

Anonim spunea...

Pe 23 mai a.c. e un pustiulica de 3-4 ani in poza(cu un opel in spatele lui),articolul "si bilantul...".Nu e important, dar il stiu si eu pe copil si e iute la minte.Scuza-ma.

Catalina spunea...

Anonimule, cu tot respectul, pe 23 mai a.c., este altceva scris. Pe 23 s-a stins Dl. Balalau. Pustiul este pe 4 ianuarie. Si in ciuda faptului ca mi-ar placea sa stiu cine esti, sau sa-mi confirmi banuielile mele, Praslea este al meu. Si in poza nu avea decit 2 ani si doua luni.

Catalina spunea...

De fapt, am gresit, In acea fotografie pustiul avea doar un an si jumatate. Dr. Chira:)

Catalina spunea...

Ahh, si pe 23 mai nu este nimic scris...Deh, virsta:)

Anonim spunea...

Doamne,iarta-ma Catalina,sa iti traiasca feciorul si sa va bucurati de el.Te citesc cu placere si uneori chiar imi gasesc o anumita pace interioara printre randurile tale.Mai devreme am raspuns fara sa citesc ce ai scris,doar vazand pozele.Multumesc ca m-ai bagat in seama.Sarut mana.Richard Gioarsa

Catalina spunea...

Sa imi traiasca si sa ma bucur de el. Multumesc la fel si dvs. Inca o data ma bucur ca nu m-am inselat in privinta identitatii Anonimului "meu". Multumesc si eu pentru faptul ca intrati in "casa mea" si va simtiti bine...ca acasa :)